Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem chrzanowa
Podawać w filiżankach, posypaną suszoną cebulą Prymat lub zrumienionymi skwarkami z boczku.
cebula | 8 dag |
seler | 10 dag |
ziemniak | 12 dag |
por | 10 dag |
starty chrzan | 3 łyżki |
masło | 2 łyżki |
śmietany 22-procentowej | 1 szklanka |
mąka ziemniaczana | 1 łyżeczka |
żółtko jajek | 2 sztuki |
starta gałka muszkatołowa Prymat | 1 szczypta |
sól | - - |
bulion drobiowy | 6 szklanek |
Pieprz czarny mielony Prymat | - - |
wino białe wytrawne | 1/2 szklanki |
Cebula suszona Prymat | 2-3 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: