Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab duszony w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
ocet winny 1 szklanka
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
mleko 3 szklanki
pieprz kolorowy
sól
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sok winogronowy 1 szklanka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: schab duszony w winie

Schab myjemy osuszamy i przekladamy do naczynia,zalewamy octem i sokiem z winogron .Cebulę ki czosnek obieramy i kroimy w plastry i obkładamy nimi mięso i wstawiamy do lodówki na 6 godzin.Nastwpnie mięso wyciągamy z marynaty przyprawiamy solą pieprzem i zarumieniamy na oliwie,następnie podlewamy szklanką marynaty i dodajemy liść laurowy.Gotujemy razem około 3 godzin na małym ogniu,w czasie gotowania schab podlewamy mlekiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak