Grillowana szynka w piekarniku

Grillowana szynka w piekarniku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeża szynka wieprzowa

    2 kg
  • czosnek

    3 ząbki
  • cebula

    1 szt
  • pieprz

    do smaku
  • sos sojowy

    3 łyżki
  • ocet balsamiczny

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • papryka ostra mielona

    3 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć i pokroić w plastry, cebulę i czosnek obrać i pokroić w grubą kostkę, dodać pozostałe przyprawy i wymieszać, odstawić na 20 minut.
Piekarnik nastawić na funkcję grilla, mięso ułożyć na kratce podstawiając blachę na ściekający tłuszcz.
Kratkę z mięsem ustawić na 4 poziomie od dołu i grillować po 7-8 minut z każdej strony. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką lub z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sara1

17.05.2012 11:55
apetyczne mięsko

cooleczka

15.11.2011 11:41
smaczne :)

eli_555

17.05.2011 23:18
pycha mięsko

Sarenka

31.03.2011 20:35
Aoetyczna :)

ewelina/bunia

28.10.2010 12:57
ładne

Smakosz6

13.10.2010 11:08
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat