Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok pomidorowy z czosnkiem i oregano.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidorki koktajlowe
czosnek
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Sok pomidorowy z czosnkiem i oregano.

Składniki:
1,5 l pojemnik pomidorków koktajlowych
4 ząbki czosnku
2 płaskie łyżeczki oregano
1 płaska łyżeczka soli

Pomidorki umyte i osuszone zmiksować (np. w rozdrabniaczu do warzyw) wraz z czosnkiem.Dodać oregano i sól,przelać do garnka i zagotować. Przez ok.10 minut gotować na małym ogniu i gorącym sokiem napełniać słoiki.Szybko dokładnie zakręcać i ustawiać do góry dnem na ściereczce.Gdy wystygną ustawić w spiżarni.Można przechowywać je cały rok. Sok można oczywiście robić z normalnych pomidorów ,ale że mam nadmiar małych pomidorków na działce staram się je wykorzystać na zimę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 11.04.2013 09:41
bardzo smaczny przepis
Bernadeta1 26.03.2013 11:39
bardzo smaczny
SmacznaPyza 11.03.2012 18:31
hehe, koktajlowe to bym zjadła na surowo :)
misia53 02.12.2011 20:10
bardzo fajny smaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak