Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indycze nuggetsy z fasolką szparagową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 500 g
panierka do nuggetsów 1 op.
mleko 150 ml
fasolka szparagowa 250 g
kostka warzywna 1 szt.
pieprz kolorowy do smaku
olej 1/3 szkl.
majonez i keczup do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Indycze nuggetsy z fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
ugotować fasolkę szparagową z 1 kostką warzywną, fasolka musi być krucha, ale nie za miękka, odcedzić ją na durszlaku.
Krok 1 - Indycze nuggetsy z fasolką szparagową foto
2
Mięso z indyka doprawić pieprzem kolorowym, włożyć do miseczki ze 150 ml mleka, wymieszać aby wszystkie kawałki się zwilżyły mlekiem.
Krok 2 - Indycze nuggetsy z fasolką szparagową foto
3
Do osobnego naczynia wsypać gotową panierkę z Fixu Nuggetsy z kurczaka, każdy kawałek indyka dokładnie obtoczyć w panierce.
Krok 3 - Indycze nuggetsy z fasolką szparagową foto
4
Rozgrzać olej i smażyć nuggetsy w dość głębokim tłuszczu z obu stron.
Krok 4 - Indycze nuggetsy z fasolką szparagową foto
5
Fasolkę wyłożyć ją na talerz, na środek położyć nuggetsy z indyka i udekorować esami floresami z majonezu i keczupu.
Krok 5 - Indycze nuggetsy z fasolką szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 25.08.2011 11:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak