Galaretka z nóżek wieprzowych i golonka

Galaretka z nóżek wieprzowych i golonka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nóżki wieprzowe

    1 kg
  • golonko peklowane

    0.5 kg
  • liść laurowy

    2-3 szt
  • sól

    do smaku
  • Kucharek - uniwersalna

    1 łyżka
  • marchewka

    2 sztuki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • majeranek Prymat

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    do ozdoby
  • wieprzowina

    0,3 (łopatka)
  • pietruszka korzeń

    1 szt
  • ziele angielskie całe

    5-8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nóżki wieprzowe i golonko oczyścić sparzyć. Nóż , golonko i wieprzowinę zalać woda dodać marchew, cebulę, pietruszkę i przyprawy gotować do miękkości ok 4 godzin (ja gotuje w szybkowarze ok 60 minut). Gdy mięso będzie odchodzić od kości obrać,pokroić i układać w salaterkach następnie zalać odcedzonym wywarem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaKa

11.11.2013 00:05
dawno nie jadłam galaretki,a tak lubię

Rybciia

28.06.2013 08:13
bardzo lubię :-)

pajbek

30.05.2013 16:49
Dawno nie jadłam :-)

Justa32

05.03.2013 11:27
uwielbiam:-)

Maniek2

19.02.2013 18:42
mniam

Stenka

31.01.2013 08:14
lubię

Dorian

21.01.2013 12:18
pycha

IKrakowianka

17.10.2012 22:24
bardzo dobra

Stenka

15.09.2012 11:39
bardzo lubię

Ela15

01.09.2012 20:19
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat