Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

letnia zupa jarzynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
kalafior 1 mały
fasolka szaragowa 1 garść
seler 1 mały
koperek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
ziemniak 1 spory
masło klarowane 2-3 łyżki
sól do smaku
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: letnia zupa jarzynowa

Wszystkie warzywa kroimy w kostkę, masło rozgrzewamy w rondlu, wrzucamy warzywa (bez zieleniny), chwilę podsmażamy, wlewamy ok litra wody lub bulionu, przykrywamy, gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie. Dosalamy.

Można zrobić lekką zasmażkę albo na talerzu już dodać kleks śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 04.09.2011 00:17
niezłe
Nina7 25.08.2011 10:32
Bardzo lubię takie zupy... A Twoja wygląda bardzo apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak