Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z sosem bitkowym, kalafiorem i aromatem trufli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 500 g
kalafior
dymki ze szczypiorkiem pęczek
sos 1 op
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oliwa aromatyzowana 2 białą truflą

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z sosem bitkowym, kalafiorem i aromatem trufli

Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Dymkę myjemy i siekamy, szklimy na oliwie. Dodajemy do nie kalafiora podzielonego na różyczki, podlewamy woda i dusimy aż mięknie.
Sos rozprowadzamy w 300ml zimnej wody, dodajemy do kalafiora, przyprawiamy do smaku.
Makaron dodajemy do sosu, mieszamy. Polewamy oliwą truflową i jeszcze raz mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 30.10.2011 11:41
pyszne było - polecam
Joanna108
Joanna108 29.10.2011 10:24
już czuję jej zapach ...mmm...
dorota20w 25.08.2011 11:13
dziękuję :)
agnieszka137 24.08.2011 21:38
świetny przepis
szyba 24.08.2011 21:15
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak