Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skubaniec z agrestem piegus

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
margaryna 1 kostka
smalec 2 łyżki
żółtko jajek 5 sztuk
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao
agrest 1 słoik
kisiel 1 opakowanie
białko 5 sztuk
cukier 5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Skubaniec z agrestem piegus

Mąkę należy wymieszać z proszkiem, następnie dodać , smalec,margarynę, żółtka, szklankę cukru i zagniatamy ciasto. Białka ubijamy z resztą cukru, dodając do tego kisiel wiśniowy. Ciasto należy podzielić na dwie części. Do jednej części dodajemy kakao. Z drugiej połowy ciasta (jasnej) części wylepiamy spód ciasta, następnie kładziemy na to agrest, a na agrest kruszymy ciemną połowę ciasta, Mastępnie na to wylewamy białka a na białka kruszymy resztę ciasta. Pieczemy w piekarniku nagranym do 180c około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak