Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż z warzywami w sosie śmietanowo-kminkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
czosnek 1 ząbek
oliwa do smaku
bulion drobiowy 1 szklanka
śmietana 18-procentowa 3 łyżki
warzywa mrożone 1/3 (na patelnię)

Przepis i sposób przygotowania na: ryż z warzywami w sosie śmietanowo-kminkowym

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować do połowy objętości torebki z curry i odrobiną soli
Krok 1 - ryż z warzywami w sosie śmietanowo-kminkowym foto
2
Na patelni podgrzać oliwę z oliwek i wrzucić pokrojony czosnek a także warzywa. Podlać bulionem. Przyprawić pieprzem.
Krok 2 - ryż z warzywami w sosie śmietanowo-kminkowym foto
3
Wrzucić ryż do warzyw i razem wszystko dusić. Następnie dodać śmietanę. Wymieszać.
Krok 3 - ryż z warzywami w sosie śmietanowo-kminkowym foto
4
Całość przyprawiamy mielonym kminkiem. mieszamy. Gotowe.
Krok 4 - ryż z warzywami w sosie śmietanowo-kminkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 08.02.2012 18:24
super
m1monika 01.10.2011 21:37
ciekawe
Justyna/HerLife 07.09.2011 09:19
Wygląda smakowicie ;) szkoda, że nie lubię mrożonek...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak