Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z cynaderek z pomidorami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cynaderki wieprzowe 1/2 kg
cebula 1 szt
pomidory 2 szt
suszone pomidory 1 szt
pieprz czarny do smaku
majeranek 1 łyżeczka
bulion drobiowy 1 szklanka
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z cynaderek z pomidorami

Cynaderki moczymy zmieniając kilka razy wodę,przekrawamy, odkrawamy tłuszcz i zbędne kawałki. Gotujemy,odcedzamy.
Kroimy w paski, podsmazamy na oleju z pokrojoną cebulą, dodając pieprz i paprykę. Podlewamy bulionem,dodajemy pokrojonego suszonego pomidora i dusimy pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodajemy obrane ze skórki i pokrojone drobno pomidory. Najlepiej gulasz smakuje z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 27.12.2013 13:56
pyszny gulasz
romanrafal
romanrafal 18.08.2013 09:37
a ja bardzo lubię,smaczne jedzonko
pacpaw 29.11.2012 20:28
podrobowe gulasze stanowią ciekawą odmianę do tych robionych na mięsie. Są dość tanie w przygotowaniu i troszkę niedocenione
ben-ka 13.08.2012 11:29
bardzo dawno temu robiłam cynaderki,teraz jakoś nie.
IZABELA29 13.08.2012 11:23
ja może i bym zjadła ,reszta rodziny nie lubi podrobów
Misiek1 25.08.2011 16:44
Przepis chętnie wypróbuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak