Sposób przygotowania
1. z mąki, masła, jajka i szczypty soli zagnieść ciasto,
2. uformować kulkę i włożyć na 1-2 godziny do lodówki,
3. po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim foremki do pieczenia, wykleić ciastem też boki foremek by powstał kołnierz,
4. po nakłuwać ciasto widelcem i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 20 min,
5. marchewki zetrzeć na tarce,
6. na patelni rozgrzać masło, dodać marchew, cukier gałkę muszkatołową i śmietanę, chwilę podsmażać,
7. masę nałożyć do ciastek i zapiekać w piekarniku jeszcze 15 min
2. uformować kulkę i włożyć na 1-2 godziny do lodówki,
3. po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim foremki do pieczenia, wykleić ciastem też boki foremek by powstał kołnierz,
4. po nakłuwać ciasto widelcem i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 20 min,
5. marchewki zetrzeć na tarce,
6. na patelni rozgrzać masło, dodać marchew, cukier gałkę muszkatołową i śmietanę, chwilę podsmażać,
7. masę nałożyć do ciastek i zapiekać w piekarniku jeszcze 15 min
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
eli_555
Margo1