Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mortadelowe bułki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kajzerki 4 sztuki
masło
mortadela 4 plastry
bazylia 1 łyżeczka
ogórek
pomidor 4 plastry
sałata 4 liście
sos czosnkowy

Przepis i sposób przygotowania na: mortadelowe bułki

Kroki postępowania

1
Tak wyglądają gotowe bułeczki z mortadelą.
Krok 1 - mortadelowe bułki foto
2
Każdy plaster mortadeli posypujemy bazylią i smażymy z każdej strony.
Krok 2 - mortadelowe bułki foto
3
Połówki bułek smarujemy masłem. Układamy plasterki mortadeli i polewamy sosem. Układamy plasterek pomidora i ogórka.
Krok 3 - mortadelowe bułki foto
4
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy. Rozkładamy na bułkach.
Krok 4 - mortadelowe bułki foto
5
Na wierzch kładziemy po listku sałaty i zakrywamy drugą połówką bułki. Można polać jeszcze raz sosem.
Krok 5 - mortadelowe bułki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.09.2013 18:24
Super jadło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak