Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa mielonka z curry

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 3 kg
Majeranek suszony Prymat 4 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżki
pieprz 2 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 2 łyżeczki
chili 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
czosnek 1 główka
woda zimna 1 szklanka
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa mielonka z curry

Do mięsa dodać obrany i wyciśnięty czosnek, majeranek, curry, pieprz, sól czosnkową, chili i paprykę. Sól peklową rozmieszać w zimnej wodzie, dodać do mięsa. Dokładnie rozmieszać. Mięso nakładać do słoiczków do 3/4 wysokości. Wytrzeć brzegi i zakręcić. Pasteryzować 1 godzinę. Odczekać ok.24 godziny i ponownie pasteryzować 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 05.04.2017 19:04
dobrze wiedziec
Kardamonovy 09.02.2017 11:57
Zabieram się za tego typu mięsiwo i zabieram. Dzięki za przypomnienie :).
Smaczna_B 25.01.2017 16:08
zabieram przepis i zaraz zrobię , widać ,że bdb!
Marcepanowy kącik 13.01.2017 17:27
Pyszna bo domowa :)
gosia56 13.12.2016 16:43
na pewno pyszne mięsko;)
Konczi 28.10.2016 13:05
domowe mielonki są rewelacyjne - wiem co jem i wiadomo że smacznie :)
KORAL 20.10.2016 12:45
Musi być smaczna :)
Alex_M 12.10.2016 19:46
domowa mielonka jest super :)
dodi 12.10.2016 18:53
pyszne jedzonko
pacpaw 01.01.2012 18:52
musi świetnie smakować
Weronika_eM 27.08.2011 22:32
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak