Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z tuńczykiem i szałwią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 500 g
por 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
oliwa 4 łyżki
jogurt naturalny 400 ml
listki szałwi 1/2 pęczka
sól
pieprz
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z tuńczykiem i szałwią

Makaron ugotować w osolonej wodzie na półtwardo.
W garnku, na oliwie zaczynamy smażyć pora pokrojonego w drobne paski i posiekany ząbek czosnku. Po paru minutach dodajemy tuńczyka (powinien być w dużych kawałakch), ale bez zalewy i jogurt, po zagotowaniu dorzucamy makaron i po wymieszaniu doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem, przed podaniem posypujemy posiekanymi listkami szałwii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 25.08.2011 08:06
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak