Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta duszona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka duża 1 sztuka
makaron małe rurki 1 garść
makaron świderki 1 garść
cebula 1 sztuka
majeranek 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
woda 3 szklanki
jogurt grecki 1 sztuka
kapusta 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta duszona

Kapustę zszatkować. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce na oczkach do warzyw. Cebulę obrać i drobno posiekać. Wszystko wrzucić do garnka i zalać wodą.
Dusić na małym ogniu, aż kapusta zmięknie. Dodać majeranek, pieprz i wegetę.
Wrzucić dwa rodzaje makaronu i wszystko wymieszać.
Dusić na małym ogniu, aż makaron będzie miękki.
Na końcu dodać jogurt, wymieszać i 2 minuty jeszcze podduszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak