Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowe rurki z cukinią i papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2 małe sztuki
papryka 1/2 sztuki
oliwa 2 łyżki
ser żółty 6 plasterków
makaron ciemny rurki 1/2 opakowania
bazylia listki do dekoracji
tymianek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowe rurki z cukinią i papryką

Cukinię umyć, pokroić ze skórką w kosteczkę, paprykę oczyścić z nasion, pokroić w kostkę. Wrzucić na rozgrzany na patelni tłuszcz. Posypać tymiankiem i dosić krótko pod przykryciem. Kiedy warzywa będą miękkie dodać ugotowane wcześniej makaronowe rurki, wymieszać. Na wierzch posypać serem żółtym pokrojonym w cienkie paseczki. Jeszcze chwilę trzymam na patelni, aby ser się rozpryczył i nakładam porcję na talerz, dekoruje listkami bazylii.
Nie doprawiam solą i pieprzem, wystarczy mi tymianek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 18.11.2015 23:50
ta potrawa z makaronem wyglada ładnie
Grazyna0211 08.09.2011 21:05
smaczne danie!
Paweł13 28.08.2011 11:31
lubię
halina17 24.08.2011 11:37
smaczne
halina17 24.08.2011 11:37
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak