Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
pieprz
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
bazylia 1 łyżeczk
cebula
koncentrat pomidorowy 1 słoik
marchew 3 sztuki
kostki rosołowe 2 sztuki
kiełbasa cienka 4 pętka
pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Kroki postępowania

1
Fasolę dobrze jest namoczyć kilka godzin. Ja zamoczyłam ją na noc. Po tym czasie przekładamy fasolę do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy przyprawy i kostki rosołowe.
Krok 1 - fasolka po bretońsku foto
2
Gdy się zagotuje dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę. Cebulę kroimy w cienkie półplasterki i smażymy.
Krok 2 - fasolka po bretońsku foto
3
Dodajemy do fasoli. Kiełbasę kroimy w kostkę i dość dobrze smażymy można nawet podpalić nie co. Dodajemy do fasoli. Gotujemy godzinę.
Krok 3 - fasolka po bretońsku foto
4
Tak wygląda gotowa fasolka podana na talerzu.
Krok 4 - fasolka po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.09.2013 18:31
Lubie i gotuję.
IZABELA29 09.05.2013 11:27
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak