Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie z patelni z ryżem i pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 1 garść
cebula biała 1 szt
pieczraki swieże 4 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
śmietana 18 proc
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat
natka pietruszki
patisony marynowane 4 szt
brokuły 1 szt
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Danie z patelni z ryżem i pieczarkami

Ryz gotujemy w osolonej wodzie . Cebule kroimy w piórka ,pieczarki na plasterki .Cebulę z pieczarkami podsmażamy na maśle na patelni ,solimy .Gdy będzie podsmażone na złoto dodajemy ugotowany ryż .Brokuły i fasolkę gotujemy na parze w parowarze -tracą najmniej witamin .Gdy są gotowe dodajemy na patelnie .smażymy mieszamy .Pod koniec dodajemy pokrojone patisony .wszystko solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Robimy sos . do śmietany dodajemy łyżeczke sosu w proszku do sałatek -mieszamy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 30.01.2012 22:37
super
eli82 28.08.2011 10:10
super
pioge7 24.08.2011 10:42
ekstra
Gabriela7 24.08.2011 07:55
pyszne
iwa643 24.08.2011 07:45
Dodajemy natke pietruszki ,gdy danie jest na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak