Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z powidłami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 200 gmra
mąka 450 gram
cukier 200 gram
mleko 125 gram
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 1.1/2 łyżeczki
powidła śliwkowe 4 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z powidłami

1- Jajka miksujemy z cukrem 2- Dodajemy margarynę pokrojoną w kostkę i miksujemy na puszysta masę 3- do ciepłego mlek ( pół szk) wkładamy 4 łyżki powideł - wlewamy mleko do masy na przemian mąkę z proszkiem i mleko na koniec dodajemy przyprawę do piernika 5- Całość przełóż do wysmarowanej margaryną i posypanej mąką foremki keksowej o długości około 25 cm i piecz w 180st.C. około 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 14.10.2011 10:19
i zapachniało świętami
Anna133 31.08.2011 06:53
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak