Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ziemniaków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryby 300 g
ziemniaki 250 g
majonez tradycyjny 250 g
cebula 2 szt
sok z cytryny
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ocet
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ziemniaków

Rybę zalać osoloną wodą, wlać ocet i wrzucić ziarenko pieprzu oraz liść laurowy.
Pozostawić na ogniu do miękkości ryby.
Gdy ryba będzie gotowa odstawić w wywarze aby ostygła.
W między czasie ugotować ziemniaki w łupinach po czym odcedzić, obrać i pokroić w kostkę.
Rybę wyjąć z wywaru, usunąć ości i mięso pokroić na mniejsze kawałki, dodać do ziemniaków Na sam koniec dodać jeszcze posiekaną cebulkę
Przed podaniem skropić sokiem z cytryny i polać majonezem doprawionym solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 29.04.2013 08:56
Bardzo dobra
Wafelek2601 01.01.2012 02:38
pyszna
Motorek 12.10.2011 10:34
pycha
Iwona51
Iwona51 23.09.2011 21:37
super
Monika193
Monika193 19.09.2011 17:26
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak