Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rukola z rzodkiewkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rukola 1 opakowanie
szynka 2 plastry
rzodkiewki 1 pęczek
jajko 1 szt
oliwa orzechowa 2 łyżki
ocet estragonowy 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: rukola z rzodkiewkami

Żółtko z ugotowanego na twardo jajka ucieramy z dwiema łyżkami oleju,dodajemy łyżeczkę octu,sól,pieprz i dobrze mieszamy.Rukolę myjemy osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki.Jajko gotujemy na twardo,żółtko dodajemy do sosu a białko drobno kroimy i dodajemy do sałaty.Umyte rzodkiewki kroimy w plasterki układamy na sałacie i polewamy sosem i dekorujemy pokrojoną w paski szynką lub żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak