Smażone kuleczki z mięsa drobiowego

Smażone kuleczki z mięsa drobiowego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kromki pieczywa tostowego

    2 sztuki
  • fileta z piersi kurczaka

    500 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • ząbek czosnku

    2 sztuki
  • łodyga selera naciowego

    3 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kromek chleba odkroić skórkę namoczyc w zimnej wodzie. Mięso przemielić przez maszynkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Połowę liści selera odłożyć do dekoracji, pozostałe liscie i łodygi drobno pokroić. Pieczywo dobrze odcisnąć z wody dodać mięso, cebulę, czosnek, seler i jajko, dokładnie wyrobić. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Uformować 20 kuleczek. Olej rozgrzać na patelni, smażyc kuleczki na złotobrązowo. Wyłożyć na talerz, przybrać listkami selera. Podawać z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agogo2

27.01.2012 20:02
super

Margo1

22.09.2011 18:47
super

agnieszka214

08.04.2011 11:36
pycha

Magda60

06.04.2011 11:14
dobre

Magda60

06.04.2011 11:14
dobre

Tomek13

04.04.2011 21:17
pycha

Tomek13

04.04.2011 21:17
super

Ewa92

15.02.2011 17:37
ciekawy przepis :) muszę spróbować ;]

Marzena40

11.01.2011 10:04
musi byc dobre:)

Ewa111

31.12.2010 13:40
dobre na przekąskę na sylwestra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat