Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buła z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
mleko 100 ml
proszek do pieczenia 2 łyżki
margaryna 200 g
jajko
mleko 1 łyżka
cukier puder 6 łyżek
mleko 3 łyżki
ser biały 300 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Buła z jabłkiem

Margarynę rozpuszczamy i studzimy.
Mąkę , proszek do pieczenia i cukier mieszamy dolewamy do nich wystudzoną margarynę i mleko.
Wyrabiamy mikserem.
Dodajemy ser i wyrabiamy ręka .
Przekładamy na stolnice i wałkujemy na placek pół cm.
Kroimy na równe kwadraty .
Smarujemy boki każdego roztrzepanym jajkiem z 1 łyżka mleka. Jabłka obieramy kroimy na małe kawałki i układamy po jednym na każdym kawałku- kwadracie.
Zlepiamy, boki przyciskamy lekko widelcem. Układamy na blaszce posmarowanej i obsypanej mąką .
Pieczemy 20 minut w nagrzanym do 1808 temp/
Po upieczeniu smarujemy lukrem zrobionym z cukru pudru i mleka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 21.09.2013 21:51
wygląda smacznie
Jolanta_P-S 27.08.2011 15:49
czyżby konkursowy przepis?
IZABELA29 24.08.2011 10:42
i za szybko nie wysychają więc można śmiało na drugi dzień zjeść ze smakiem
ben-ka 24.08.2011 09:02
świetny przepis.
Henryka2 23.08.2011 22:06
Bardzo pomysłowe.Muszę spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak