Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort karmelowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 3 płaty
masa krówkowa 2 puszki
masło 250 gram
czekolada 1 tabliczka
mleko 3 łyżki
poncz 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort karmelowy

Upiec biszkopt i przekroić nożem lub nitką na 3 części ( przepis na biszkopt w mojej księdze). Każdy placek nasączyć ponczem-może być herbata z odrobiną wódki, lub kawa-wg uznania. Przygotować krem z masy krówkowej ( kupuję w Biedronce): utrzeć kostkę masła i po 1 łyżce dodawać masy z puszki, miksować. przełożyć placki biszkoptu masą. Do masy można, ale nie trzeba, dodać uprażony słonecznik. W garnku rozpuścić czekoladę z 3 łyżkami mleka( może być trochę więcej, tak aby masa była mocno lejąca). Polac tort czekoladą i udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mały_łasuch 28.10.2014 14:39
Piękny i na pewno pyszny! :)
danusia19671 09.05.2012 14:57
Fajny pomysł
Margo1 01.05.2012 18:55
świetny
Margo1 01.05.2012 18:55
świetny
Andysz 18.04.2012 23:43
mam ochotę na tort,,:)
Andysz 18.04.2012 23:43
mam ochotę na tort,,:)
mic 30.03.2012 15:00
nie jest za słodki?
Justa32 24.10.2011 15:17
fajniutki,pycha
mala2021 07.10.2011 07:53
fajny
Izabela/bella81 25.08.2011 08:45
śliczny
anemon 25.08.2011 07:50
Prosty i szybki sposób na tort.
Renataj 23.08.2011 23:10
Fajny pomysł z tymi pestkami słonecznika.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak