Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt do tortu-doskonały

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 9 szt
cukier 1,5 szklanki
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1,5 szklanka
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
ocet 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt do tortu-doskonały

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i jeszcze ubijać. Żółtka wymieszać z proszkiem i octem. Dodać do białek i wymiksować . Przesiać do tego obie mąki i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. To są proporce na dużą tortownicę-ja robię w kwadratowej. Spód tortownicy wysmarować masłem i wysypać mąką, boków nie smarować. Wylac ciasto do formy i piec około 45 minut w 170-180 stopniach. Biszkopt świetnie wyrośnie i nie opadnie, można go przekroić na 3 części.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 15.09.2014 11:57
super biszkopcik
Betka 29.04.2012 00:19
podoba mi się:)
Andysz 29.04.2012 00:07
fajny;)
andzia123 13.04.2012 00:51
oooo, zrobię
Dorian 21.09.2011 12:09
owszem doskonały, wyglada super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak