Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż w słodko - ostrym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
sól szczypta
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
miód 2 łyżki
kostka rosołowa 1 sztuka
woda 4 szklanki
schab bez kości 5 plastrów
olej do smażenia
bazylia świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż w słodko - ostrym sosie

Ryż ugotować z dwiema szklankami wody i szczyptą soli.
Schab ubić i podsmażyć z dwóch stron na patelni z dodatkiem odrobiny oleju.
Dwie szklanki wody zagotować. Dodać kostkę rosołową, miód i musztardę.
Przelać do schabu. Wszystko razem jeszcze poddusić.
Ryż nabierać łyżką do lodów i układać kulki na talerzu.
Obok kłaść usmażony schab i polewać sosem. Ozdobić listkami bazylii do dekoracji

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 07.11.2011 17:56
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak