Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne kanapeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb razowy 1 sztuka
kiełbasa wieprzowa w plastrach 1 opakowanie
mortadela 1 sztuka
pomidor 4 sztuki
ser żółty 30 dag
pieprz czarny do smaku
szczypiorek 1 pęczek
sałata świeża 1 główka
pieczarki 5 sztuk
ogórek świeży 1 sztuka
rzodkiewka 1 (czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne kanapeczki

Chleb pokroić na kromki i każdą poprzekrajać na pół.
Sałatę rozlistkować. Szczypiorek opłukać i posiekać.
Od rzodkiewki oddzielić zieloną część, rzodkiewki umyć i pokroić na talarki.
Ogórka umyć (nie obierać) i pokroić w talarki.
Pomidorki opłukać i pokroić w talarki.
Pieczarki opłukać i pokroić na cienkie plasterki.
Mortadelę pokroić w plasterki. Ser zetrzeć na tarce na oczkach jak do surówki.
Na każdą połówkę chleba kłaść listek sałaty i na zmianę - na jednych najpierw kiełbasę wieprzową a na to mortadelę a na innych odwrotnie.
Na to plasterki pieczarek, później pomidora, ogórka, rzodkiewki, szczypiorek. Poprószyć pieprzem i z wierzchu posypać startym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 16.06.2012 22:18
piękne te kanapeczki
novita23 03.02.2012 14:40
uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak