Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w oliwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 1/2 kg
pietruszka 1 natka
sos słodko - pikantny z chilli 1 łyżka
oliwa 5 łyżek
fasola czerwona z puszki 1 puszka
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w oliwie

Filety śledziowe opłukać i pokroić w grubą kostkę.
Cebulę obrać, pokroić w piórka, sparzyć i opłukać pod zimną wodą.
Odsączyć z nadmiaru wody.
Pietruszkę opłukać i posiekać. Przełożyć wszystko do miseczki.
Dodać fasolę z puszki. Polać oliwą z oliwek. Dodać sos słodko-pikantny.
Wszystko dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 09.09.2011 19:40
fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak