Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka gyros duszona w sosie kurkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 70 dag
przyprawa gyros 2 łyzki
kurki 50 dag
masło 2 łyżki
kostka mięsna 1 sztuka
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka gyros duszona w sosie kurkowym

Mięso po dokładnym umyciu nacieramy przyprawą gyros , zawijamy w folię aluminiową i odkładamy na kilka godzin a najlepiej na noc do lodówki.
Dokładnie obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, podlewamy wodą, wkładamy kostkę mięsną i dusimy pod przykryciem okolo 1/2 godziny.
Do wytworzonego prawie sosu wkładamy posiekaną cebulę i umyte kurki, dusimy jeszcze 1/2 godziny, albo aż mięso będzie miękkie, zaprawiamy śmietaną , a jeśli sos jest za rzadki zagęszczamymy mąką

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak