budyń z twarogu

budyń z twarogu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowane ziemniaki

    10 dag
  • twaróg

    35 dag
  • masło

    6 dag
  • cukier

    10 dag
  • jajka

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę wraz z serem. Masło utrzeć z cukrem i dodać żółtka. Uzyskana masę połączyć z ziemniakami. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Przygotowaną masę wyłożyć do wysmarowanej formy i wyspanej bułką tartą przykryć i wstawić do garnka z wrzącą wodą. Gotować na parze ok. 45 minut. Ugotowany budyń wyłożyć na talerz i posypać cukrem pudrem lub wiórkami z czekolady.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

24.12.2011 21:31
Nie jadłam takiego jeszcze nigdy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat