Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń z twarogu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 10 dag
twaróg 35 dag
masło 6 dag
cukier 10 dag
jajko 4

Przepis i sposób przygotowania na: budyń z twarogu

Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę wraz z serem. Masło utrzeć z cukrem i dodać żółtka. Uzyskana masę połączyć z ziemniakami. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Przygotowaną masę wyłożyć do wysmarowanej formy i wyspanej bułką tartą przykryć i wstawić do garnka z wrzącą wodą. Gotować na parze ok. 45 minut. Ugotowany budyń wyłożyć na talerz i posypać cukrem pudrem lub wiórkami z czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.12.2011 21:31
Nie jadłam takiego jeszcze nigdy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak