Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak po redaktorsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 80 dag
cebule 2-3 sztuki
boczek wędzony 10 dag
sól szczypta
czosnek wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak po redaktorsku

Szpinak przebrać, opłukać, sparzyć wrzącą wodą, odcedzić, odsączyć i przestudzić. Zemleć lub posiekać tasakiem. Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc. Dodać do szpinaku razem ze śmietaną. Chwilę poddusić o doprawić roztartym czosnkiem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 30.10.2013 20:30
robię tak tylko bez cebuli
Beata23 21.10.2013 07:50
warto wypróbować
IwonaKa 25.09.2013 13:09
z boczusiem jeszcze nie jadłam,świetny przepis
Ada-Gaba 24.07.2013 07:14
dobre jedzonko
junox 06.06.2013 12:41
ja bardzo lubię szpinak:)
berys18 08.04.2013 09:35
ciekawy pomysł
anemon 04.09.2012 12:54
Bardzo smakowity przepis.
Seba 15.07.2012 10:54
super
romanrafal
romanrafal 12.06.2012 16:39
smaczne
RenataZ-et 13.05.2012 11:03
lubię szpinak :)
Marzena34 03.05.2012 16:20
fajnas nazwa i przepis super
Dorian 29.04.2012 01:29
super
Elżbieta17 08.02.2012 10:06
super:)
Renia1 31.01.2012 18:08
uwielbiam szpinak
Krystyna32 07.01.2012 09:09
pycha
ronald88 01.01.2012 11:50
świetne
traktorek 15.11.2011 12:13
pyszności
m1monika 13.11.2011 23:44
mniam
Motorek 20.10.2011 11:13
pycha
Ewa111 01.10.2011 20:34
ja jakoś nie mogę się przekonać do szpinaku
gacopierz23 11.09.2011 14:41
uwielbiam szpinak
ankaryba 28.08.2011 21:32
pyszne
Rybciia 24.08.2011 23:45
super
IKrakowianka 23.08.2011 23:03
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak