Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sum po segedyńsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sum 2 kg
boczek wędzony 35 dag
cebula 2 sztuka
pomidor 6 sztuka
śmietana 20 dag
sól wg uznania
Papryka słodka mielona Prymat 1,5 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sum po segedyńsku

Drobno kroimy boczek, przesmażamy. Odcedzić skwarki i na tłuszczu zrumienić posiekaną cebulę. Po chwili dosypać zmieloną paprykę, położyć rybę w dzwonkach oraz pomidory w plasterkach. Zalać śmietaną i posolić do smaku. Gotować przez 20 minut. Podawać z ziemniakami posypanymi skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 15.11.2013 12:50
musi być smaczny
IwonaKa 30.10.2013 10:02
pysznie przyrządzona rybka
adelajda 15.10.2013 08:59
uwielbiam rybki !!!
cooleczka 06.10.2013 21:34
takiego suma jeszcze nei jadłam
Ada-Gaba 09.09.2013 08:18
ciekawy przepis
Dorota37 27.07.2013 12:14
jakie pyszności
berys18 21.05.2013 08:41
ciekawy pomysł
Norgiusz 22.01.2013 17:23
super
Motorek 20.07.2012 12:42
pycha
Wacław 16.07.2012 11:05
na pewno smaczny !
RenataZ-et 19.06.2012 20:32
super
IKrakowianka 29.04.2012 21:09
ciekawa propozycja
Krystyna32 24.04.2012 08:53
super
gacopierz23 03.03.2012 15:04
zjadła bym
alaaa 09.01.2012 19:20
odważne połączenie ryby i boczku
barbara11561 29.11.2011 10:13
Piekłam już suma ,ma bardzo dobre mięsko:)
m1monika 24.11.2011 23:48
smaczne
mala2021 31.10.2011 13:39
pyszności!
IZABELA29 11.10.2011 08:49
nigdy nie jadłam i nie robiłam
Ania67 09.10.2011 10:25
interesujący przepis
Kopiko1983 01.10.2011 06:04
Bardzo apetyczny przepis :)
ben-ka 27.09.2011 08:07
Sum to pyszna ryba:)
Rybciia 24.09.2011 23:38
extra
aga130982 24.09.2011 19:26
pycha
Monika193
Monika193 19.09.2011 18:00
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak