Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mostek cielęcy po wiedeńsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 łyżki
jaja 1-2 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 6-8 łyżka
sól szczypta
pieprz szczypta
marchew wg uznania
pietruszka wg uznania
seler 10 dag
por wg uznania
cielęcina 60 mostek

Przepis i sposób przygotowania na: Mostek cielęcy po wiedeńsku

Mięso ugotować. Wyjąć, pokrajać na porcje usuwając kości, wystudzić. Następnie posypać mąką, panierować w rozmąconych jajach i bułce tartej. Smażyć z obu stron na silnie rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami oraz warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 07.10.2013 13:47
smaczne danie
Beata23 12.09.2013 13:08
pyszne mięsko
adelajda 09.09.2013 15:07
super przepis :)
Ada-Gaba 14.06.2013 06:39
smaczna propozycja
Łukasz15 29.05.2013 09:13
Musi być smaczny
romanrafal
romanrafal 01.05.2013 12:36
bardzo dobre
gacopierz23 12.03.2013 20:48
dobre mięsko
ben-ka 11.09.2012 09:20
ciekawe to danie.
Ania67 28.08.2012 20:52
fajny przepis
Wafelek2601 12.07.2012 08:48
Super
fictor123 14.06.2012 08:08
fajny
IKrakowianka 23.05.2012 21:05
rewelacja
Anna152 21.04.2012 10:29
super
Motorek 28.03.2012 09:49
super
berys18 18.03.2012 17:06
super popmysl
Rogalik 04.03.2012 20:27
smaczne
suzana 26.02.2012 00:30
Super
irenka 22.02.2012 22:06
pyszne,lubię
cooleczka 22.01.2012 19:10
z chęcią bym zjadła
Tika4444 29.12.2011 07:47
super przepis
Wacław 10.11.2011 08:37
smaczne
RenataZ-et 11.09.2011 23:42
fajny przepis
Dorian 05.09.2011 21:35
pycha
Rybciia 23.08.2011 22:40
muszę spróbować;p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak