Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany schabowy.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 60 dag
śliwki suszone 12 szt.
cebula 1 szt
majeranek 1/2 pęczka
masło 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 150 ml
musztarda 2 łyzki
śmietana 4 łyżki
olej do smażenia 2-3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany schabowy.

Cebulę obrać,pokroić w kostkę,zrumienić na maśle,dodać posiekany majeranek oraz namoczone wcześniej i pokrojone sliwki.
Schab podzielic na 4 kotlety i w każdej naciąć nożem głęboką kieszeń.Mięso oprószyć solą i pieprzem,napełnić farszem i spiąć wykałaczką.Na patelnię wlać olej i smazyć kotlet ok.20 minut.Do tłuszczu ze smażenia wlać bulion,dodać musztardę i śmietanę jeżeli rzeba doprawić sola i pieprzem - doprowadzić do wrzenia.Kotlety podawać polane sosem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 26.06.2013 08:31
Wyśmienity
Motorek 19.01.2013 00:56
pyszny
Wafelek2601 12.11.2012 09:10
Smaczny jest taki schabik
anemon 09.09.2011 07:33
Schab i śliwki w każdej wersji stanowią połączenie idealnie smaczne.
barbara11561 04.09.2011 11:22
PYSZNY
misia53 26.08.2011 22:21
wersja doskonała
IZABELA29 24.08.2011 10:45
łatwiejsza wersja niż ten pieczony w całości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak