Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka zupa fasolowa z pomidorami, boczkiem i serem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory z puszki 1 puszka
cebula 1 szt
boczek wędzony kilka plastrów
kostki rosołowe 2-3 szt
ser twardy 5 dag
oregano
pieprz
masło 4 łyżki
mąka 1 łyżka
przecier pomidorowy 1 łyżka
papryka mielona
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka zupa fasolowa z pomidorami, boczkiem i serem

Na rozpuszczone 2 łyżki masła wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i boczek- podsmażamy i dodajemy pomidory z puszki oraz kostki rosołowe- dusimy kilka minut.
Następnie wlewamy wodę ( około 3-4 szklanki)i dodajemy przecier- wszystko dokładnie mieszamy nie przerywając gotowania.
Z 2 łyżek masła i mąki robimy zasmażkę- zagęszczamy zupę.
Wsypujemy odcedzoną fasolkę i gotujemy jeszcze kilka minut.
Zupę podajemy z wiórkami sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 23.08.2013 17:57
fajne połączenie, dla mnie super
Ewelina38 28.01.2013 18:43
pyszności zupka, zjadłabym takiej z wielkim smakiem :)
Patrycja33 17.11.2011 21:34
mm mniam
zdzislawa2 08.11.2011 19:42
pyszna zupka
Angelika10 24.10.2011 23:26
super
Wacław 04.09.2011 20:44
fajny pomysł na szybką i smaczną zupe,brawo !
Wacław 04.09.2011 20:44
fajny pomysł na szybką i smaczną zupe,brawo !
Natalia40 24.08.2011 18:18
świetna
agnieszka137 23.08.2011 23:15
smaczniutka i wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak