Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
migdały 20 dag
rodzynki 20 dag
dżem pomarańczowy 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka

Jabłka umyj i u góry przekrój w 2/3wysokości.Dolną część wydrąż i usuń gniazda nasienne tak aby powstały miseczki.Wydrążone jabłka wypełnij migdałami,rodzynkami i dżemem.Jabłka przykryj odciętymi wierzchami i wstaw do piekarnika na 30minut.Podawaj na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak