Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

portobello z kozim serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 4 duże szt.
olej 1 łyżka
bekon 8 plastrów
kajzerki 2 szt.
rukola 1 mały pęczek
kozi ser 5 dag
cytryna 1 szt.
brązowy cukier 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
suszone pomidory 4 szt.
sól

Przepis i sposób przygotowania na: portobello z kozim serem

Sos: Wyciśnij sok z cytryny. 3 łyżki wymieszaj z brązowym cukrem. Dodaj posiekaną pietruszkę i mieszaj, aż cukier się rozpuści. Suszone pomidory posiekaj drobno i dodaj do sosu. Wymieszaj, dopraw i pozostaw do maceracji.
Obierz pieczarki, odetnij nóżki. Włóż do małej natłuszczonej brytfanny, posól, popieprz i piecz w temp. 200 stopni ok. 20 min. (aż zmiękną).
Plastry bekonu usmaż na chrupiąco. Na wytopionym tłuszczu podsmaż na rumiano połówki kajzerek. Wyłóż na nie plastry bekonu, a następnie pieczarki i rukolę. Pieczarki polej sosem i rozłóż na nich kawałki koziego sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 12.03.2012 15:17
do księgi i do spróbowania
Krystyna32 23.08.2011 07:44
super
szyba 22.08.2011 21:58
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak