Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka tortowa 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
aromat waniliowy 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Do miski wlać białka z jajek i ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po łyżce cukru. Gdy białka ubite, dodawać po 1 żółtku w dalszym ciągu ubijając. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, wsypać do masy jajecznej, dodać oliwę i aromat, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy. Piec w temp 160 stopni około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.11.2012 22:20
Pyszny, lekki biszkopt.
Seba 02.09.2012 13:33
super
Iwusia 26.06.2012 23:15
wspaniały
szyba 22.08.2011 21:54
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak