Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona cebula czerwona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona pół kg
oliwa 2 łyżki
masło 1 łyżka
cukier 2 łyżki
sól pół łyżeczki
chili
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona cebula czerwona

Cebulę obrać, pokroić w półtalarki.
Na patelni rozgrzać oliwę i masło, wrzucić cebulę, przykryć przykrywką i dusić na niewielkim ogniu mieszając od czasu do czasu aż stanie się szklista.
Przyprawić do smaku sola, cukrem, chili i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 07.10.2011 19:02
dziekuję
Ela15 04.10.2011 12:23
fajna cebulka
dorota20w 23.08.2011 09:55
dziękuję :)
halinka1011 22.08.2011 21:44
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak