Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolki szparagowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 30 dag
ziemniaki 5 szt
włoszczyzna 1 pęczek
kostka rosołowa 2 szt
śmietanka 1/2 szkl
mąka 2 łyżki
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- w płynie do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 lyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolki szparagowej

Warzywa obrać, pokroić, zalać 2 l wody i gotować 10 minut. Następnie dodać kostki rosołowe, umytą i pokrojoną fasolkę, ziemniaki i gotować do miękkości warzyw. Śmietankę wymieszać z mąką, połączyć z zupą, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Zupę podawać posypaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.05.2013 20:32
muszę spróbować
Motorek 09.04.2012 10:41
pycha
Monika193
Monika193 19.09.2011 17:32
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak