Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki z fasolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki świeże 30 dag
fasola 25 dg
pomidor 2 szt
papryka 1 szt
papryczka chili 1 szt
oliwa kilka łyżek
czosnek 2 ząbki
majeranek
oregano
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki z fasolą

Krewetki zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy chwilkę. Odcedzamy, a wodę zachowujemy.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy drobno posiekany czosnek i pokrojone papryki- podsmażamy chwlkę i wrzucamy również krewetki- smażymy 2-3 minuty na mocnym ogniu.
Solimy i dodajemy obrane ze skórki drobno pokrojone pomidory, fasolę ( taką z puszki lub namoczoną wcześniej i ugotowaną) oraz kilka łyżek wywaru z krewetek.
Dusimy kilka minut- przyprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 09.11.2011 10:14
pysznie brzmi
Natalia40 24.08.2011 18:19
mniaaaam
AgaS10 23.08.2011 07:55
nie jadam owoców morza ale może kiedyś się skuszę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak