Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa sałatka z warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 g
ogórek małosolny 1 szt
szczypior z cebulką 1 szt
seler mały 1/2 szt
marchewka 1/2 szt.
papryka czerwona 1/5 szt.
majonez 1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa sałatka z warzywami

We wrzącej wodzie z 1 łyżeczką soli ugotować 1 woreczek ryżu. Obrać marchewkę i seler ze skórki, marchewkę zetrzeć w plasterki i wraz z selerem wrzucić do garnka, w którym gotuje się ryż. Gotujemy ok 18 minut. Następnie odcedzić na sicie. Ogórek małosolny, seler i paprykę czerwoną pokroić w drobniutka kostkę, szczypiorek w plasterki, a plasterki marchewki przekroić na pół. Do metalowej miski wsypać wszystkie składniki, doprawić solą, dodać dużą łyżkę majonezu, posypać mielonym kolorowym pieprzem i delikatnie wszystko wymieszać. Wskazane jest sałatkę schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 23.06.2012 12:10
smaczna
Agnieszka_B 22.08.2011 22:16
Uwielbiam sałatki ryżowe.... Jeśli do tego jest dużo warzyw to wszystkie smakują rewelacyjnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak