Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Winniczki w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 5 filiżanek
posiekane cebule 2 szt
pokrojona marchewka 3 szt
łodyga selera drobno posiekana 2 szt
masło 1/4 kostki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
winniczki 6 na osobę
pieprz mielony
rozmaryn do dekoracji
szałwia do dekoracji
piwo ciemne 2 szkl
rzepa 1 (obrana, posiekana)

Przepis i sposób przygotowania na: Winniczki w piwie

Do dużego garnka wlać 4 filiżanki wody, włożyć cebulę, marchewki, seler, 2-3 gałązki natki i rzepę. Zagotować, dodać łyżkę masła, listek laurowy i 1/2 łyżeczki tymianku. Przykryć i dusić 10-15 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. W rondlu wymieszać warzywa z bulionem. Przyprawić.Wlać piwo. Gotować 4 minuty. Dodać winniczki, gotować razem około minuty. Zdjąć z ognia. Winniczki ułożyć na talerzach, wlać bulion z warzywami. W ostatniej minucie dodać świeżo mielony pieprz. Udekorować rozmarynem, szałwią .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak