Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przysmak śniadaniowy z rzodkiewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 2 pęczki
szczypiorek 0,5 pęczka
por (biała część) 1 szt
gęsta śmietana 2 łyżki
jogurt 2 łyżki
majonez 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak śniadaniowy z rzodkiewką

Rzodkiewkę dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Por oczyszczamy, również kroimy w plasterki - jeśli ma ostry smak możemy przelać go na sitku wrzątkiem, odcedzić i dodać do rzodkiewki. Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do sałatki. Śmietanę mieszamy z jogurtem, majonezem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowany sos dodajemy do sałatki. Mieszamy.Do sałatki możemy dodać kawałek białego sera lub szynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 07.05.2012 21:20
nawet do obiadku by sie swietnie komponowało

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak