Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka paprykowa z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki marynowane 7 szt
szczypiorek 0,5 pęczka
jogurt naturalny 0,5 szklanki
sok z cytryny 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
orzechy włoskie 10 dag
papryka czerwona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka paprykowa z orzechami

Papryki oczyszczamy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę.Orzechy obieramy ze skórki i drobno siekamy. Pieczarki drobno kroimy. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy. Jogurt mieszamy z sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Powstałym sosem polewamy składniki sałatki. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia37
Natalia37 22.08.2011 19:14
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak