Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietankowy puch owocowy-creme batido

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana kremówka 330 ml
nektarynka 1 szt
cukier puder 1 łyżeczka
rodzynki 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietankowy puch owocowy-creme batido

Deser na bazie bitej śmietany -creme batido (chantilly) często gości w kuchni portugalskiej. Śmietanę 30% schładzamy w lodówce i ubijamy z cukrem pudrem. Nektarynkę myjemy, suszymy, usuwamy pestkę i ścieramy na tarce o małych oczkach na mus. Mus dodajemy do ubitej śmietany i miksujemy aby powstał puch. Nakładamy do szklanych pucharków. Śmietankowy puch owocowy dekorujemy paseczkami nektarynki i rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 04.09.2011 19:59
pyszotka
SmakolykiJoanny 26.08.2011 11:57
lody uwielbiam lody :)
bejciu24 25.08.2011 20:58
pycha
Jolanta_P-S 23.08.2011 06:33
Też nie lubię rodzynek, ale mój mąż uwielbia, po zrobieniu zdjęcia oddałam mu swoje;)
Beatris 22.08.2011 19:54
To coś dla mnie: śmietana kremówka i nektarynki. No może tylko bez rodzynek, za którymi nie przepadam.
Janek1 22.08.2011 18:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak