Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z suszonymi morelami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morele suszone 30 dag
oliwa 3 łyżki
drzem morelowy 2-3 lyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
schab bez kości 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z suszonymi morelami

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, odłożyć do lodówki na 2-3 godziny. Morele umyć, zalać ciepłą wodą i moczyć około 2 godziny. Następnie wyjąć mięso z lodówki, naciąć 2 kieszenie, posmarować dżemem i wypełnić osączonymi z wody morelami. Mięso położyć w brytfannie, polać oliwą i zalewą z moreli. Piec około 1 godz w temp 180 stopni polewając od czasu do czasu wytworzonym podczas pieczenia sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 27.04.2013 21:56
prawdziwa pychotka :-)
olkaaa 02.04.2013 07:35
ciekawa propozycja
cooleczka 02.11.2012 17:35
polecam, ja taki robię w rękawie
cooleczka 02.11.2012 17:35
polecam, ja taki robię w rękawie
Motorek 10.03.2012 10:02
fajny przepis
kejt2 22.08.2011 18:05
Chyba wypróbuję tą wersję bo za śliwkami suszonymi nie przepadam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak