Ryba w sosie koperkowym

Ryba w sosie koperkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koperek

    1 pęczek
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • panga

    2 filety
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeśli filety są mrożone umyć je pod gorącą wodą aby zmyć lód. Przekroić w pół i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przyprawić. Przygotować sos według mojego przepisu na sos koperkowy, przypominam:
Na tłuszcz w rondelku wsypać mąkę i usmażyć zasmażkę na kremowy kolor. Wlać zimną wodę, tyle ile chcemy sosu. Mieszać aż zrobi się sos. Dodać pokrojony koperek i sól. Chwilę pogotować. Na końcu dodać 2 łyżki śmietany i rozmieszać.
Poleć rybę tak przygotowanym sosem i zapiekać pod przykryciem przez 30 minut. Po tym posypać na gorze sosu odrobiną bułki tartej i skropić sokiem z cytryny, zapiekać 5 minut bez pokrywki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Allice

08.09.2010 18:19
pyszna rybka

Kate131

28.06.2010 08:14
pyszne

sylwiachmiel

26.06.2010 09:23
ciekawe....!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat