Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie koperkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koperek 1 pęczek
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól
pieprz
panga 2 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie koperkowym

Jeśli filety są mrożone umyć je pod gorącą wodą aby zmyć lód. Przekroić w pół i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przyprawić. Przygotować sos według mojego przepisu na sos koperkowy, przypominam:
Na tłuszcz w rondelku wsypać mąkę i usmażyć zasmażkę na kremowy kolor. Wlać zimną wodę, tyle ile chcemy sosu. Mieszać aż zrobi się sos. Dodać pokrojony koperek i sól. Chwilę pogotować. Na końcu dodać 2 łyżki śmietany i rozmieszać.
Poleć rybę tak przygotowanym sosem i zapiekać pod przykryciem przez 30 minut. Po tym posypać na gorze sosu odrobiną bułki tartej i skropić sokiem z cytryny, zapiekać 5 minut bez pokrywki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Allice 08.09.2010 18:19
pyszna rybka
Kate131 28.06.2010 08:14
pyszne
sylwiachmiel 26.06.2010 09:23
ciekawe....!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak