Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złociste kurki w mocnej zalewie octowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki
ocet 1 szklanka
woda 2 szklanki
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cukier 2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Złociste kurki w mocnej zalewie octowej

Kurki ugotować w osolonej wodzie.Powkładać(jeszcze gorące) je luźno do słoiczków.Do każdego słoiczka włożyć liść laurowy i 2 ziela angielskie.Kurki zalać zalewą,zakręcić słoiczki i energicznie nimi potrząsnąć.Kurki trzymać w zalewie co najmniej 3 dni.
Zalewa:2 szklanki wody,1 szklanka octu,2 łyżeczki cukru,1 łyżeczka soli,0,5 łyżeczki pieprzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 25.01.2012 19:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak